donderdag 31 mei 2012

Modules vinden in Powershell

Een kleine herinnering voor mijzelf is hoe PowerShell modules gevonden en geladen kunnen worden.

E.e.a. vrij naar Hey Scripting Guy .

Als je je PowerShell modules of losse scriptjes gevonden wil laten worden , dan zijn dit de stappen om te nemen.

  1. Om te beginnen heb je in je homedirectory de map WindowsPowerShell . Als die niet bestaat, dan kun je hem maken. Dit is een persoonlijke profielmap. Dit is het makkelijk om te gebruiken , omdat je geen speciale rechten nodig heb om hierin zaken aan te passen. Je kunt ook de systeemprofielmap gebruiken om modules systembreed beschikbaar te maken. Je hebt in totaal 4 mogelijk profielmappen.
  2. Hierin staat profile.ps1 . Dit is het profielscript dat geladen wordt in PowerShell. Als deze niet bestaat, dan maak je hem.
  3. Ook staat in deze map de map Modules . Als deze niet bestaat, dan maak je hem. Hierin worden modules opgeslagen.
  4. Voor elke module komt in Modules een map genaamd zoals de module die het bevat. Als voorbeeld: het pakket ShowUI bevat de module ShowUI.psm1 en dat wordt neergezet in de map ShowUI in de map Modules .
  5. Je kunt elke willekeurig mijnscript.ps1 ook beschikbaar maken als module. Hernoem het tot mijnscript.psm1 en zet het in een map mijnscript in Modules

Om de module te kunnen gebruik, importeer hem met  Import-Module mijnscript . Als je de modules altijd wilt laden, zet dit commando dat in het profile-script.
Om alle beschikbare (te laden) modules te zien, gebruik dan Get-Module -ListAvailable .

Dat is alles wat er is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten